Nästa gång ska jag prova på ett grovt bröd. Mosa ihop med smör. Rosta brödet och lägg äggröran på. Vrid några varv med pepparkvarnen och på med flingsalt
När man varit risig i magen är det alltid gott med något salt, eller vad säger ni. -Mama Skogly ♥ När man varit risig i magen är det alltid gott med något salt, eller vad säger ni
Själv gillar jag lite grövre bröd, men ibland är det himla gott med en rostad macka och en kopp te. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet
Häll ner smeten i en brödform som är klädd med bakplåtspapper. Jag vet att det är problem med att lämna kommentarer via era mobiler och väntar fortfarande på hjälp från blogger, men man kan alltid lämna kommentarer via en "vanlig" dator
Om ditt bröd börjar bli lite tråkigt, dvs torrt, så är det som gjort för att rosta. I detta fallet så hade jag en bit Leavain som blivit lite torr så tre rejäla skivor, på med lite brieost och lite röd balsamvinäger på det
Blanda laxen med övriga ingredienser och smaka av. Om man nödvändigtvis inte vill lyxa till det som drinktilltugg eller snittar så är denna röra ett oemotståndligt gott pålägg till vanligt rostbröd till frukost eller som kvällsmackan
Rosta bröd, använd pepparkaksform så att du får en fin smörgås utan kanter, lägg ett salladsblad på varje brödbit, lägg på skagenröran och till sist garnera med dill, stenbitsrom och några räkor samt paprika
Servera med rostat bröd och gräddfil… Jag lovar, det smälter i munnen så gott. Hade fullt upp i köket hela dan med att förbereda helgens mat och ett par smörgåstårtor som skulle iväg nu på morgonen
Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.