rödkål. 1äppelcidervinäger. 1strösocker. 1ingefära, färsk och riven. 1salt. 1äpplen, t ex Aroma. 1valnötter1. Strimla kålen mycket tunt, gärna med mandolin eller med osthyvel
Vi älskar grönsaksbiffar här hemma. HÄR. hittar du recept på några av våra favoriter. Det är så gott att servera grönsaksbiffar med sallad, couscous eller som vi gjorde här med friterade potatisklyftor, waldorfsallad och ajvar
1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 10 marinerade soltorkade tomater, hackade. 1 msk olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna). 1 msk tomatpuré. 400 g krossade tomater
Inne i en nyttighetssväng nu. En del av den processen är att äta och dricka nyttigt. En uppsättning med koncentrerade nyttigheter i form av shots att inta en per dag är så rätt och så gott
Att blanda ner en avokado i hummusen gör den inte bara ännu godare utan även nyttigare förstås. Det började med att Annie gjorde det på sin matlagningskurs med Småkockarna
Avokado delad på mitten med en klick majonnäs i varje halva, körsbärstomater och en näve bladspenat. Makrill i tomatsås, pressad citron och grovmalen svartpeppar
Vi försöker alltid ha minst en sallad på julbordet. I år blev det en sallad med smak av apelsin, päron, ost och nötter - som dessutom ser julig ut med sina granatäppelkärnor