afrikanskt

afrikanskt

  • 7 Recept
Tunisiska lammfärsspett med couscoussallad

Tunisiska lammfärsspett med couscoussallad

Ingredienser Portioner. 4 500 g lammfärs 1 ägg 1 finhackad vitlöksklyfta 1/2 dl vatten 1 tsk koriander 1 tsk kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm peppar Couscoussallad 4 portioner couscous (eller bulgur) 1 rödlök röd chili 1/2 gurka 2 tomater 1 citron Till servering grekisk yoghurt finskuren mynta Lägg till i inköpslistan
Nordafrikansk lammfärsgryta

Nordafrikansk lammfärsgryta

Ingredienser Portioner. 4 Gryta 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 tsk kummin ca 500 g lammfärs 2 msk olja 1 tsk gurkmeja 2 krm mald kanel 1/2 tsk mald koriander 2 lagerblad 2 msk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 förp krossade tomater (à 390 g) 1 förp kokta kikärter (à 380 g) salt svartpeppar Tillbehör 4 port quinoa eller annat gryn 1/2 kruka persilja 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Sesamrutor med honung och mandel

Sesamrutor med honung och mandel

Söta, kladdiga och krispiga sesamrutor med mandel och honung. Ljuvliga som fika eller att knapra på när man är sötsugen
Mesir wat- Etiopisk linsgryta (vegan)

Mesir wat- Etiopisk linsgryta (vegan)

Mesir wat är en smakrik linsgryta från Etiopen. Trots att den görs på så få ingredienser är den full med smaker, krämig och fullkomligt fantastiskt
Injera med atakilt wat

Injera med atakilt wat

Injera. Det etiopiska surdegsbrödet görs egentligen på teff, som inte alltid finns i matbutiken. Här presenteras en variant gjord på vanligare mjölsorter