En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Hej. Jag måste erkänna att jag blir hungrig bara av att tänka på det här receptet. Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Lagades i helgen då jag och några vänner var i skärgården, Lidö. Mycket lyckat. 5 pers. 1,5 paket krossade tomater1 gul lök5 klyftor vitlök1 tsk salt3 msk olivolja1 msk socker+3 dl mjölk2 msk vetemjöl2 msk smörsalt1 dl riven parmesan+1 aubergine1 zuccinisaltolivolja+en get eller fårost 200 gram+såklartca 12 lasagne-plattorSåsen skall puttra på så länge som möjligt