Gör så här. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Plocka grönkålen från den hårda stammen. Häll syrad grädde och fond i en kastrull tillsammans med repad grönkål
Jag har tänkt ett tag att jag lagat alldeles för lite pasta på senaste. Nu för tiden finns det dessutom ett flertal olika sorters pasta som är betydligt mycket nyttigare och energirikare än den vanliga vita spaghettin
Jag har tänkt ett tag att jag lagat alldeles för lite pasta på senaste. Nu för tiden finns det dessutom ett flertal olika sorters pasta som är betydligt mycket nyttigare och energirikare än den vanliga vita spaghettin
400 g pasta (rigatoni eller mezze maniche) 2 aubergines 2 klyftor vitlök 2 burkar hela konserverade tomater (San Marzano) olivolja (extra virgin) salt svartpeppar 1 kruka basilika ricotta (salata, ersätt med fetaost om du inte hittar lagrad)
Än en gång när det gäller pasta. Lägg ihop alla bitarna i stekpannan och smula ner chilin. Jag har fått önskemål från käre maken att göra fler av Jamies pastarecept och det gör jag gärna
400 g pasta. Skiva auberginen och lägg i en skål med kallt, saltat vatten och låt dra i en halvtimme. Ta upp auberginen och låt rinna av på hushållspapper
Lillebror i familjen har en förkärlek för en siciliansk rätt som heter PastaallaNorma. Det är helt enkelt pasta som läggs i en sås gjord på vitlök, lök, passerade tomater, basilika och tärnad äggplanta
Medans kycklingen steks koka då pastan. När pastan kokat färdigt häll då av vattnet häll i 1 msk olivolja så inte pastan klibbar ihop, kan även underlätta att behålla en liten skvätt vatten. Låt puttra ca 5 minuter, häll sedan kycklingblandningen över pastan och rör om färdigt att servera. 350 g pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.