Ny grötsort idag. Visst den var mättande, men kändes ändå inte lika matig som min vanliga fiberhavregrynsgröt som dessutom innehåller 5 gånger så mycket mer fibrer
Har tidagre skrivit om gyoza/dumplings och gjorde för några månader sedan en ny variant som kom från Wagamamas kokbok, Jag publicerade aldrig något inlägg med det receptet och jag har inte boken i mina ägor men jag gjorde en variant igår och tyckte att resultatet var till belåtenhet
Den är väl ingen höjdare att dricka rakt upp och ned, men passar utmärkt i matlagning. Till den här gröten fick jag för mig att försöka göra egen rismjölk
Nyttig gröt med boveteflingor som värmer gott en kylig vintermorgon. Det är inte min favoritgröt men tillsammans med frukt eller bär och kanel är den absolut en bra gröt att variera frukosten med
Nästa gång jag gör pizza ska jag dock ta rårismjöl i stället för majsmjöl eftersom jag inte så gärna använder majsmjöl då det lär vara lätt inflammationshöjande
Vår- och sommarmornar kan vara nog så kyliga och ruggiga, det fick vi ju bistert erfara för någon vecka sedan när den goá vårvärmen i slutet av april i ett nafs förbyttes mot snöglopp och isande vindar
Den är god, värmande och full av nyttigheter som sätter sprätt på både magar och livsandar. Nu får det bli gröt igen hörrni, och den här gröten går inte av för hackor
Blanda allt i en matberedare och kör tills det blir en deg som far runt. Tycker du som jag att svenska scones mest liknar kladdiga komockor utan elegans
Servera till stekt falukorv och en tomatsallad. 4 port. Ingredienser. 5 dl Gammaldags ideal makaroner1 msk smör2 msk vetemjöl5 dl mjölksalt och pepparLite riven muskotnötGör så här
Inspiration från Allt om mat. I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 1,5 msk tomatpuré
Focaccia kan serveras som tillbehör till maten, eller som en rätt på buffébordet. Anna serverar focaccian tillsammans med tillbehör som smör, fetaost, oliver, påläggsmat (typ prosciutto, salami, breasola), körsbärstomater, röd paprika och då fungerar det som en lätt lunch eller kraftig fika