Glutenfri fruktig gröt med äppelmust och quinoaflingor
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 205 kg av vår äppelskörd till 115 liter härlig must på Äppelfabriken på Ekerö. Rena rama flytande guldet! Musten - som garanterat görs på våra egna äpplen medan vi ser på - förpackas i bag-in-boxar, och håller sig faktiskt över ett år i oöppnat skick. Det vet vi stämmer, eftersom vi mustat flera gånger tidigare. Dessutom går vår egen råsaftcentrifug varm här hemma, så jag kan slösa med must även i gröten. Du som inte är lika äppelbenådad som jag kan naturligtvis göra gröten med vatten också. Eller köpt must förstås!
  • 2 dl äppelmust
  • 1 msk gula eller gröna russin. ca 15 g 3 mjuktorkade plommon, ca 20 g 2 mjuktorkade fikon, ca 20 g 1 tsk hela chiafrön
  • ½ dl quinoaflingor
  • ½ msk mandelolja eller kallpressad kokosolja
  • ½ - 1 kravbanan, valfri mjölk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.