Vi gillar stark mat. Skär kycklingen i småbitar och bryn den i smör. När du har stekt klart kycklingen och lagt den i kastrullen så steker du sedan löken
4 dl matlagningsgrädde. 4 dl matlagningsgrädde. Den här rätten fick jag tips om av från en väninna när jag skulle ha tjejkväll och fantasin tagit ett uppehåll
Skiva tomaterna och lägg också dessa ovanpå köttet. 500 g Fläskfilé2 Tomater1 Gul lök200 g Pepparchips eller Grillchips (mannen gillar med peppar och jag med Grill)Champinjoner (färska eller på burk)/ eller kantareller4 dl Grädde eller mjölkSå här gör man. 2 Tomater
En snabb och enkel omelett med färska grönsaker. Mättande och gott till frukost eller lunch. Ett perfekt tillfälle att använda grönsakerna man har i kylen som börjar se lite trötta och hängiga ut
Det går ju inte åt mer än en matsked i månaden typ… Så, när kaviaren börjar närma sig pensionsåldern måste jag antingen äta kokt ägg med kaviar tills jag spyr eller (ett alternativ som är mycket trevligare) använda kaviaren som smaksättning i vardagsmaten
Vad sägs om att hela middagen blir färdig på samma gång. Här ligger potatisen och blir färdig i såsen, så du behöver inte ställa dig och skala potatis när du kommer hem
1 burk hela cocktailtomater (jag använder Mutti, vilka jag tycker smakar bäst). 1 burk hela cocktailtomater (jag använder Mutti, vilka jag tycker smakar bäst)
Goda smaker och ypperligt att mata ner i veckans lunchlådor. En väldigt god gratäng färdig att ätas som den är eller tillsammans med pasta, ris, bulgur etc
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Häll denna äggstanning över gratängen och toppa sedan med coctailtomaterna. Coctailtomaterna använde jag en ask av, men man kan ha på mera om man vill och tycker att det är gott