1 dl ättika, 12%. 1 msk salt. 1 msk socker. 1 dl crème fraiche. 1½ dl majonnäs. För Håkans del är det bråda tider på jobbet denna veckan, bara idag har det rullats 25 kilo köttbullar och stoppats 20 kilo leverkorv och igår stektes 15 kilo sill till ättiksinläggingen. 1 dl ättika, 12%. 1 msk salt. 1 msk socker. 1 dl crème fraiche. 1½ dl majonnäs
1 hel kyckling. 1 knippe bladpersilja. 1 citron (välj alltid eko). 1 röd chili. 1 msk pupon dijonsenap. 1 tsk herbamare. 1/2 vitkålshuvud. Låt puttra ca 1 h. Skär vitkålen i ca 1,5-2 cm tjocka skivor, salta och hyvla två skivor smör på. Baka i 175 grader cirka 30 minuter. Ta ur kycklingen och slå i grädden, låt puttra 5-10 min eller tills såsen är nästan så tjock som du vill ha den. 1 hel kyckling. 1 knippe bladpersilja. 1 citron (välj alltid eko). 1 röd chili. 1 msk pupon dijonsenap. 1 tsk herbamare. 1/2 vitkålshuvud Gör så här
1 hel kyckling. 1 liter vatten (ev mer beroende på hur länge du väljer att kycklingen står på spisen). 1 msk soja. 1 msk grillkrydda . 1 hel kyckling. 1 liter vatten (ev mer beroende på hur länge du väljer att kycklingen står på spisen). 1 msk soja. 1 msk grillkrydda
ca 1 kg högrev i bit. 1 purjolök. 1 msk oxfond. 150 g blåmögelost. /Jimps ca 1 kg högrev i bit. 1 purjolök 2 gula lökar. 1 msk oxfond. 150 g blåmögelost
1 kg grytbitar av älg eller nöt. 10-15 enbär. knappt 1 tsk svartpeppar. 1 köttbuljongtärning. ca 1 dl svartvinbärssaft. 1-2 dl grädde. Låt koka minst 1 timme. 1 kg grytbitar av älg eller nöt. 10-15 enbär. 1 köttbuljongtärning
1 brk crème fraiche à 200 ml. 1 pkt bacon à 125 g. 1 äpple i mindre bitar. 1 strimlad purjolök. 1 grön paprika i mindre bitar. 1 tsk sambal oelek. 1 grönsaksbuljongtärning
Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts. 1 rödlök. 1 liten crème fraiche 34%. 1-2 tsk soja. 1½ tsk sambal oelek. 1 rödlök 1 liten crème fraiche 34%. 1-2 tsk soja. 1½ tsk sambal oelek