Kokbok 1

Kokbok 1

  • 30 Recept
Sillinläggning till påskhelgen

Sillinläggning till påskhelgen

1 dl ättika, 12%. 1 msk salt. 1 msk socker. 1 dl crème fraiche. dl majonnäs. För Håkans del är det bråda tider på jobbet denna veckan, bara idag har det rullats 25 kilo köttbullar och stoppats 20 kilo leverkorv och igår stektes 15 kilo sill till ättiksinläggingen. 1 dl ättika, 12%. 1 msk salt. 1 msk socker. 1 dl crème fraiche. dl majonnäs
Snabb och mustig kycklinggryta

Snabb och mustig kycklinggryta

1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 1 msk Arla® Smör-&rapsolja. 1 msk vetemjöl. 1 dl rödvin. 2 1⁄2 dl Kelda® mellangrädde. 1 st hönsbuljongtärning. 1 tsk timjan. 10 st katrinplommon. 1⁄2 dl valnötter
Inkokt lax med skarpsås

Inkokt lax med skarpsås

1/2 gul lök eller purjolök1morot1 liter vatten11/2 msk ättiksprit (12%)5vitpepparkorn1lagerblad1 msk saltTillbehör. 1 dl majonnäs1 dl gräddfil2 msk skånsk senap2 msk vitvinsvinäger2 msk hackad dill2 msk hackad gräslökSalt och nymalen vitpepparSkär laxen i portionsbitar. 1 morot. 1 liter vatten. 1 lagerblad. 1 msk salt
Helstekt kyckling i gryta med persilja och citron

Helstekt kyckling i gryta med persilja och citron

1 hel kyckling. 1 knippe bladpersilja. 1 citron (välj alltid eko). 1 röd chili. 1 msk pupon dijonsenap. 1 tsk herbamare. 1/2 vitkålshuvud. Låt puttra ca 1 h. Skär vitkålen i ca 1,5-2 cm tjocka skivor, salta och hyvla två skivor smör på. Baka i 175 grader cirka 30 minuter. Ta ur kycklingen och slå i grädden, låt puttra 5-10 min eller tills såsen är nästan så tjock som du vill ha den. 1 hel kyckling. 1 knippe bladpersilja. 1 citron (välj alltid eko). 1 röd chili. 1 msk pupon dijonsenap. 1 tsk herbamare. 1/2 vitkålshuvud Gör så här
Mammas helstekta kyckling

Mammas helstekta kyckling

1 hel kyckling. 1 liter vatten (ev mer beroende på hur länge du väljer att kycklingen står på spisen). 1 msk soja. 1 msk grillkrydda  . 1 hel kyckling. 1 liter vatten (ev mer beroende på hur länge du väljer att kycklingen står på spisen). 1 msk soja. 1 msk grillkrydda
Helstekt färsk dragonkyckling

Helstekt färsk dragonkyckling

1 st hel kyckling, ekologisk 3 dl grädde 3 dl kycklingbuljong 2 st röda äpplen, små 2 st lökar, små 1 st citron 1-2 st vitlöksklyftor, finhackade 1-2 msk dragon, torkad 1 msk timjan, torkad 1 knippe slätbladig persilja, finhackad havssalt torkad pepperonchino (spansk peppar)  (valfritt). 1. 10. 11.   1 st hel kyckling. 1 st citron. 1-2 st vitlöksklyftor. 1-2 msk dragon. 1 msk timjan. 1 knippe slätbladig persilja
Helstekt kyckling med örter

Helstekt kyckling med örter

1 st hel kyckling. 1⁄2 st citroner. 1⁄2 dl färska örter t ex basilika,gräslök, persilja. 1 tsk kinesisk soja. 1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 2 1⁄2 dl Kelda® mellangrädde
Saffransdoftande fiskgryta med Basilikacrème och bröd

Saffransdoftande fiskgryta med Basilikacrème och bröd

Fräs ytterligare 1 minut. Fräs ytterligare 1 minut. Skär brödet i sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter. 1 fänkål. 1 purjolök. 1 påse saffran. 1 burk körsbärstomater. 1 msk konc kycklingfond. 1 tsk torkad timjan
Mustig högrevsgryta!

Mustig högrevsgryta!

ca 1 kg högrev i bit. 1 purjolök. 1 msk oxfond. 150 g blåmögelost. /Jimps ca 1 kg högrev i bit. 1 purjolök 2 gula lökar. 1 msk oxfond. 150 g blåmögelost
Portergryta

Portergryta

1 kg grytbitar av älg eller nöt. 10-15 enbär. knappt 1 tsk svartpeppar. 1 köttbuljongtärning. ca 1 dl svartvinbärssaft. 1-2 dl grädde. Låt koka minst 1 timme. 1 kg grytbitar av älg eller nöt. 10-15 enbär. 1 köttbuljongtärning
Underbar kycklinggratäng med superb sås

Underbar kycklinggratäng med superb sås

1 brk crème fraiche à 200 ml. 1 pkt bacon à 125 g. 1 äpple i mindre bitar. 1 strimlad purjolök. 1 grön paprika i mindre bitar. 1 tsk sambal oelek. 1 grönsaksbuljongtärning
Himmelska grytan

Himmelska grytan

1 rödlök. 1 liten crème fraiche 34%. tsk sambal oelek. Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått
Kasslergryta med Ananas och Hästkött

Kasslergryta med Ananas och Hästkött

1 gul lök. 1 habanero-peppar. 1 köttbuljongtärning. 1 msk vetemjöl till redning. Strimla Hamburgerköttet, samt tärna gula löken och kasslern
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts. 1 rödlök. 1 liten crème fraiche 34%. 1-2 tsk soja. tsk sambal oelek. 1 rödlök 1 liten crème fraiche 34%. 1-2 tsk soja. tsk sambal oelek