Hungrig

Kycklinglever anglais - med bacon & kapris

1. Skala palsternackorna och dela dem på längden om de är tjocka. Skölj och dela potatisen på längden. Placera på ugnsfast form, slå över rapsolja och stek i ugn på 200 grader, ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Stek baconstrimlorna krispiga och spara fettet. Lägg baconet åt sidan. Stek den mjölade kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar
Rislåda med kassler

Rislåda med kassler

Rislåda med kassler. 4 port. 3 dl ris600 g kassler1 purjolök3 dl vispgrädde½ dl chilisås1 dl majonnäs2 dl ostSätt ugnen på 225°C
Fläskkotletter med apelsinsås

Fläskkotletter med apelsinsås

Stek kotletterna i smör i cirka 2–3 minuter per sida. Salta och peppra. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp
Halländsk Laxpudding

Halländsk Laxpudding

4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Potatisplättar

Potatisplättar

4 potatisar, kokta kalla. 3 ägg. 3 dl mjöl. 6 dl mjölk. 1 tsk salt. 0,5 tsk vitpeppar, malen. smör, till stekning
Creme brulé

Creme brulé

Creme brulé. Len, krämig med ett knäckigt täcke av caramell. Perfekt avslutning på en middag. Efterätter. 5 äggulor 1 dl socker 3,5 dl grädde 1,5 dl mjölk 1 vaniljstång 2 msk socker till bränning
Mammas köttfärslimpa

Mammas köttfärslimpa

Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
Helstekt kyckling med dragonsmör

Helstekt kyckling med dragonsmör

Ugnsstekt kyckling. Tvätta kycklingen invändigt och torka med ett hushållspapper. Skala och skär den gula löken och vitlöken i skivor och citronen i bitar
Fantastiska småfrallor

Fantastiska småfrallor

Gillar du småfrallor till frukost på helgen. Du kanske redan har ett favoritrecept, men om du inte har det så kommer här ett lika busenkelt som fanastiskt gott recept