Viltburgare med dillpicklad gurka och pepparrotsdressing
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g viltfärs, t ex älg, hjort eller vildsvin
  • 1 flingsalt
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 1 smör, till stekning
  • 14 grova brödbullar
  • 1100 g savoykål, fint strimlad
  • 11 liten gurka
  • 11 dl vatten
  • 10.5 dl strösocker
  • 12 msk ättiksprit (12 %)
  • 11 dl hackad dill
  • 11 dl gräddfil
  • 12 msk majonnäs
  • 12 msk finriven pepparrot
  • 1 salt och svartpepparDillpicklad gurka: Hyvla gurkan med osthyvel på längden. Blanda ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner gurka och dill i lagen. Låt stå fram till serveringen. Pepparrotsdressing: Blanda gräddfil, majonnäs och pepparrot, smaka av med salt och svartpeppar. Forma färsen till fyra burgare och krydda med salt och peppar. Stek i smör till fin färg på hög värme, behåll gärna en rosa mitt. Lägg dressing, kål, burgare och gurka mellan bröden och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.