1 salt
och svartpepparDillpicklad gurka: Hyvla gurkan med osthyvel på längden. Blanda ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner gurka och dill i lagen. Låt stå fram till serveringen. Pepparrotsdressing: Blanda gräddfil, majonnäs och pepparrot, smaka av med salt och svartpeppar. Forma färsen till fyra burgare och krydda med salt och peppar. Stek i smör till fin färg på hög värme, behåll gärna en rosa mitt. Lägg dressing, kål, burgare och gurka mellan bröden och servera.
Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. Njut gurkan till stek eller köttbullar t ex, eller varför inte toppa leverpastejmackan medgurkan
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Vi brukar använda isbergssallad, tomat, gurka, paprika och purjolök. Men med kesella i pajdegen blir det bättre och även jag kan uppskatta en hederlig paj emellanåt
Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill. Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar
Se receptet på Viltburgaremed karamelliserad lök och pepparrotsmajo om du vill härma mig. Jag och barnen fick testa nya viltburgare från Polarica Wild food
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.