Broccoligratäng, innan gratinering. På senare tid har jag letat efter recept på grönsaksrätter, då hittade jag bland annat detta recept på broccoligratäng som jag lagat några gånger, mängden broccoli kan ökas till det nästan dubbla utan att man behöver addera mer dragonsås
Mycket fnitter, djupa samtal, god mat och dryck. Men eftersom jag blev sängliggandes veckan efter så gällde det att hitta på mat som inte krävde så mycket ansträngning
Allt i en och samma form är ju väldigt smidiga och oftast väldigt goda. Toppen är ju också att man kan förbereda dom innan och bara skicka in i ugnen när det är dax för middag
Passa på och köp en rejäl stek så har du mat för flera dagar eller att bjuda middagsgästerna på. Investera i en stektermometer, gammal hederlig eller digital, sen kan det inte bli enklare att laga mat
2 msk tomatpuré. 2 msk tomatpuré. Sjömansbiff är klassisk husmanskost som tilltalar de flesta. Jag gör en förenklad version av denna rätt och använder köttfärs istället, det blir en så kallad ”Dansk sjömansbiff”
Mattipset idag blev jag bjuden på förra veckan hos min goa vän. Ingredienser 4 personer4 st kycklingfiléSaltVitpeppar2 pkt bacon200 g philadelpiaost100 g vitlöksost5 dl matlagningsgrädde1 påse pastafjärilar1 burk creme bonjour (creme fraiche vitlök och örter)1 purjo1 röd paprikaGör så härKoka pastan
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 msk tomatpuré