Skala och skiva potatisen. Varva köttfärsröran och potatisen i en ugnssäker form. Blanda den rivna osten och grädden, häll ostgrädden över köttfärsen och potatisen
Den påminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Tillsätt skivad potatis och hackad blomkål. ca 5 potatisar, skalade och tunnskivade. Kör i 200 graders ugn 35 -45 min (beroende på ugn). Ta ut gratängen och låt vila 5-10 min innan servering ca 5 potatisar
Täck med bakplåtspapper på slutet. En moussaka behover inte bara innehålla äggplanta, det funkar utmärkt att ta hälften potatis och hälften äggplanta eller bara ta potatis
Jag börjar nu min tjänst som kokerska/barnskötare på ett litet föräldracooperativägd förskola där ekologiskt, närproducerat är i fokus när det kommer till matlagningen och inget hel- eller halvfabrikat får komma innanför dörrarna
När du nästan grillat klart det övriga köttet eller fisken lägger du påpotatisarna, först med den kupiga sidan neråt ett tag men sedan med snittytan neråt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.