marmelad

  • 10 Recept

Basrecept sylt - smakvariationer

1. Skölj och rensa bären/frukten. 2. Blanda bär/frukt (stora bär delas) och sockret i en gryta. Tillsätt även kryddor, örter och annan smaksättning
Äppelmarmelad med kanelsmak

Äppelmarmelad med kanelsmak

Skala och skiva äpplena. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till
Krusbärsmarmelad

Krusbärsmarmelad

Gör marmeladprovet genom att ta lite marmelad på assiett och ställ in i kylskåpet en liten stund. När marmeladen stelnat ska du kunna göra ett "dike" i marmeladen utan att den flyter ihop
Syltig marmelad med blåbär, chili och mynta

Syltig marmelad med blåbär, chili och mynta

Eller marmelad med chili och mynta. För vad är egentligen skillnaden mellan sylt och marmelad. Båda innehåller (numera) fruktkött (eller fruktskal), men traditionellt har väl sylt haft en tunnare konsistens än marmelad

Marmelad på gröna tomater

Eftersom det finns en gräns för hur många stekta gröna tomater man kan äta lånade jag inspiration från min syster som pratade lyriskt om den gröna tomatmarmelad med citron och ingefära som hon gjort av sina omogna tomater
Marmelad på Rabarber & Ingefära

Marmelad på Rabarber & Ingefära

Marmelad gjord på rabarber och ingefära fick det bli. Lyft ur vaniljstången och låt marmeladen svalna lite
Jordgubb/rabarbers marmelad

Jordgubb/rabarbers marmelad

I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop. Tycker ni om marmelad och i så fall har ni någon favorit
Röda vinbärs marmelad

Röda vinbärs marmelad

Rör ut bensoat i lite marmelad och tillsätt detta. Sätt marmeladen i rena, varma burkar. Vänd upp och ned på burkarna en gång så håller marmeladen längre