Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter

5 minuters grytan

Strimla och bryn biff och lök i lite fett. Strö på mjöl, tillsätt buljong, morötter och tomatpuré. Krydda med kryddpeppar

Kycklinggryta med nudlar

Hetta upp en wok och häll i oljan. Fräs vitlöken gyllenbrun. Tillsätt currypastan och fräs i 30 sek. Tillsätt kycklingen i strimlor och stek under omrörning tills kycklingen är väl täckt av currypastan
Kokoskycklingsoppa

Kokoskycklingsoppa

Skala och strimla morötterna. Skiva champinjonerna. Strimla kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen och svampen några min

Kycklinggryta

Stek lök och paprika. Lägg upp det i en långpanna och blanda i ananasbitar, rensad kyckling i bitar. Slå över såsen

Lätta lådan - pastagratäng

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och slå pastan i en ugnsform. Vispa ihop matlagningsgrädde, lättmjölk och chilisås och slå det över pastan

Svampröra med bacon

Stek svamp och lök i fettet tills det mesta av vätskan från svampen kokat in. Krydda med örtsalt, peppar och rosmarin

Fyllda lövbiffsknyten med potatismos

Blanda pastej och lök och fördela på köttet. Vik ihop till ett knyte och fäst med tandpetare. Salta och peppra och stek i hälften av margarinet

Ugnsgratinerad kyckling

Koka riset (enl anvisning på förpackningen) och lägg det i botten på en ugnsfast form. Stek kycklingfilén i mindre bitar, krydda med salt och peppar och fördela på riset

Chilienska biffar med senapssås

Blanda havregryn och mjölk och låt svälla i 10 minuter. Skala och finhacka löken. Blanda färs, lök, ägg, salt, svartpeppar och chiliblandning med havregrynen

Kyckling i foliepaket

Sätt ugnen på 200°. Pensla en fyrkantig, ca 20 cm bred bit aluminiumfolie per portion med lite av oljan

Kycklinggryta (vv)

Skär köttet i bitar. Fräs upp paprika, lök, champinjoner och lite curry. Häll på vätskan, redning och chilisås

Svamp- och makaronigratäng

Koka makaronerna. Skala och hacka löken. Tärna skinkan. Låt kantareller och champinjoner rinna av. Smält margarinet i en panna

Aromatisk kycklingcurry

Fräs lök och vitlök mjuk i oljan i en stor kastrull. Tillsätt ingefära och kryddor och låt fräsa ett par minuter till

Eleonors indiskinspirerande quorngryta

Hacka lök och grönsaker i små bitar. Fräs quorn och lök i en kastrull, tillsätt tomatkrosset, purèn och låt det småputtra en stund