Dag 1. Gör marinaden. Skala och skiva löken grovt. Blanda den med resten av ingredienserna i en bunke. Lägg köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten
Klassisk rätt gjod på älgkött. 1 kg älgkött i grytbitar. 1 kg älgkött i grytbitar. Jag tycker om att ha mycket morötter i, men det gör du ju som du vill
Kalops – denna gång gjord på hemskjuten älg. Några goda vänner besökte oss för några dagar sedan och hade då med sig en rejäl låda älgkött som det gjordes kalops på
Denna fantastiska ryggbiff av älg serveras tillsammans med potatiskaka och lite persiljesmör. 800 gram ryggbiff av älg. FacebookGoogle+TwitterPinterest 800 gram ryggbiff av älg
Egentligen borde jag inte äta rött kött, men sista året har jag haft sådan lust på kött. Jag försöker begränsa tillfällena och då endast äta kött av bra kvalitet och inte så mycket, eftersom mina leder mår bättre av att äta vitt kött och fisk
Skillnaden är väl bara att den älgen man får på tallrikarna där har sprungit i en närliggande skog medan jag måste köpa skav från frysdisken… Denna form av gryta kräver inte många komponenter för att bli god, den är helt enkelt utsökt i all sin enkelhet
Tyvärr har vi inte ett jätteutbud i den lokala ICA affären, och jag drömmer om att laga en fasan, en ripa, rådjur, älg mm i min fina gryta, men tills jag gjort mig vän med en jägare (vilket inte är så avlägset längre…) tar jag vad som erbjuds