älg

älg

  • 24 Recept
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Dag 1. Gör marinaden. Skala och skiva löken grovt. Blanda den med resten av ingredienserna i en bunke. Lägg köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten
Älgfile med klyftpotatis

Älgfile med klyftpotatis

Börja med att göra en kryddblandning av enbär, rosmarin och rosepeppar och kör detta i en mixer så att allt finfördelas
Älg i lergryta.

Älg i lergryta.

400 g älgkött (eller nöt). Tärna kött och lägg det i en bunke. Krydda det med curry, peppar, salt och paprikapulver
Höstgryta på älghögrev

Höstgryta på älghögrev

Många är nu ute och plockar lingon, svamp och är på älgjakt så här kommer en god gryta som passar i höstmörkret
Kalops på älg

Kalops på älg

Klassisk rätt gjod på älgkött. 1 kg älgkött i grytbitar. 1 kg älgkött i grytbitar. Jag tycker om att ha mycket morötter i, men det gör du ju som du vill

Ryggbiff av älg med potatiskaka

Denna fantastiska ryggbiff av älg serveras tillsammans med potatiskaka och lite persiljesmör. 800 gram ryggbiff av älg. FacebookGoogle+TwitterPinterest 800 gram ryggbiff av älg

Pulled älg

1 kg högrev från älg. 1 kg högrev från älg. 2 gula lökar. 4 vitlöksklyftor. 2 dl vatten. 3 msk viltfond. 3 dl barbequesås eller tomatsås

Älggryta med öl och messmör

500 g grytbitar av älg. Stek köttet i en stekgryta. Salta och peppra. Tillsätt öl, vatten, kalvfond och lagerblad

Mustig gryta med älg och öl

1.  Tina köttet om det är fryst. Skär köttet i 3x3 cm stora tärningar. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en stekgryta
Jämtländsk älggryta

Jämtländsk älggryta

Bryn älgköttet i margarin i omgångar och se till att det får fin färg på alla sidorna. innanlår eller färdiga älggrytbitar
Tjälknöl

Tjälknöl

Egentligen borde jag inte äta rött kött, men sista året har jag haft sådan lust på kött. Jag försöker begränsa tillfällena och då endast äta kött av bra kvalitet och inte så mycket, eftersom mina leder mår bättre av att äta vitt kött och fisk
Älgskavsgryta – En smak av hemma

Älgskavsgryta – En smak av hemma

Skillnaden är väl bara att den älgen man får på tallrikarna där har sprungit i en närliggande skog medan jag måste köpa skav från frysdisken… Denna form av gryta kräver inte många komponenter för att bli god, den är helt enkelt utsökt i all sin enkelhet
Viltskavsgryta

Viltskavsgryta

Jag har sagt det förut. Skav i alla dess former är perfekt snabb-mat. Alltid bra med ett paket skav i frysen
Kantarellsås

Kantarellsås

Nyplockade kantareller som man gör en god sås av, det kan vara något av det absolut godaste som finns

Hög på högrev

Tyvärr har vi inte ett jätteutbud i den lokala ICA affären, och jag drömmer om att laga en fasan, en ripa, rådjur, älg mm i min fina gryta, men tills jag gjort mig vän med en jägare (vilket inte är så avlägset längre…) tar jag vad som erbjuds

Älg, Vildsvins kebab

Blanda ingredienserna till såsen väl, ställ in i kylen och låt dra under tiden du tillagar köttet och svampen

Viltgryta

Skär helt kött i mindre bitar, 2 x 2 cm. Blanda allt till marinaden, enbären ska krossas, lagerbladet smulas