KYCKLING

KYCKLING

Thailändsk kyckling- och nudelsoppa

Thailändsk kyckling- och nudelsoppa

1 hel kyckling ca 1,5 l vatten 2 gula lökar 1 tsk koriander, hel 1 tsk hel spiskummin 2 krm chiliflakes 0,5 tsk gurkmeja 2 msk färsk ingefära, hackad 2 citrongräs 1 förp kokosmjölk [400 ml] 150 g nudlar, gärna Somen- eller Udonnudlar 1 röd paprika, tärnad 4 morötter, slantade 80 g bladspenat, färsk 3 salladslökar, strimlade färsk koriander 1 limefrukt neutral rapsolja salt (efter smak)
Gudomligt god kycklinggryta

Gudomligt god kycklinggryta

Lägg i kycklingen i grytan och tillsätt salt. 4-6 kycklingfiléer. 14-6 kycklingfiléer 1 burk kokosmjölk 1-2 skalade äpplen i tärningar 2 gula lökar hackade 3-4 vitlöksklyftor ca 4 msk olja 1-2 msk curry 1 tsk malen ingefära 1 msk garam masala, indisk kryddblandning 1-2 tsk gurkmeja (1 tsk mald spiskummin) 0,5 – 1 tsk salt 1 hönsbuljongtärning 3-4 msk mango chutney (lite soja)Skär eller klipp kycklingen i mindre bitar
Flygande Jakob

Flygande Jakob

4 1 stekt eller grillad kyckling 1 pkt bacon à ca 150 g 200 g färska champinjoner eller skivade på burk 2 dl grädde 1 dl crème fraiche 1/2 dl chilisås eller ketchup 2 bananer 1/2 dl salta jordnötter Till servering kokt ris blandsallad Lägg till i inköpslistan
Kyckling med mango chutney

Kyckling med mango chutney

600 g kycklingfilé. 1 msk kycklingfond. 600 g kycklingfilé 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st paprika gul 1 st rödlök 3 dl matlagningsgrädde 1 msk kycklingfond 1 dl mango chutney 0