När vi besökte Barcelona åt vi en sån himla god korv på en buffe som vi var på. Givetvis frågade vi vad korven hette och de var CHISTORRA, syskon till chorizo
1. Skär korven i bitar och strimla purjolöken. Bryn korvbitarna i smöret. När korven är brynt så fräser du med purjolöken en stund och pressar ner vitlöken
Grönkål är en underskattad grönsak. Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Dessutom sägs den vara väldigt lättodlad och kan stå kvar ute och skördas långt inpå vintern
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala, kärna ur och tärna 1 äpple och ½ gurka. Finhacka ½ kruka mynta. Blanda samman med 300 gram yoghurt och pressa i 2 små vitlöksklyftor
Stek renskaven i smör, den ska vara djupfryst eller lätt tinad. Salta och peppra. Vänd renskaven vartefter med 2 gafflar och skala av skiva för skiva, fördela sedan i mindre bitar
Äppelmos på flera sätt. 10 augusti, 2016 by Matmamman Lämna en kommentar. Lycklig den som har ett eget äppelträd… Men numera finns ett stort utbud av fina svenska äpplen i butiken, så vi andra behöver inte heller gå lottlösa
Häromdagen när vi handlade på ICA så hade de extrapris på ekologisk fläsklägg (rimmad) och jag blev så grymt sugen på det och rotmos, så det fick det bli idag
1. Sätt ugnen på 175 C och lägg de råa fläskkotletterna i en ugnsform. 2. Rör ihop créme fraiche, grädde soja sambal, socker samt eventuellt lite salt efter smak
Jag har funderat på det här med husmanskost. Kallas det lokala köket för “husman” vart man än kommer. Kineserna kallar ju inte sin lokala mat för kinamat, får man ju anta… Och den där trygga känslan man får i magen efter man ätit isterband, stuvad potatis eller annan husmanskost, kommer den från maten i sig eller minnena som är kopplade till den typen av mat