Inlägget Treveckorssalladmedrödkål dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR
Sälta från kapris kombineras ihop med friska smaker som citron, persilja och mynta. Skär strimlor av dem och lägg dem i en stor skål tillsammans med kikärtorna, mestadels av örterna och kaprisen
Biffsallad med rostad paprika och dijondressing1 portca 100 g flankstek (eller annant nötkött)0,5 rostad paprika1 avocadospenatgurkatomatDressing. 1 msk balsamvinäger1 msk olivolja1 tsk fransk senapen nypa socker eller sötningsmedelsalt och pepparStek köttet i smör, salta och peppra
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad medrödkål och smaksatt med apelsin
Inlagd rödkål och rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Smaka av med salt och svartpeppar. Strimla rödkål och skala och grovriv äpplet. Låt det sjuda under lock i ca 45 min på medelvärme. Andrea Klintbjer 1 kg Rödkål Färsk
Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. 1örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.