Nötkött,grytmat

Nötkött,grytmat

  • 19 Recept
Dillkött

Dillkött

Skär köttet i 3 - 4 centimeter tjocka bitar. Lägg bitarna i en kastrull. Koka upp vatten och salt eller buljong i en annan kastrull
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg över köttet i en skål allteftersom
Biffgryta

Biffgryta

Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek. Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta
Dillkött

Dillkött

Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle
Rödvinsbräserad högrev

Rödvinsbräserad högrev

Rödvinsbräserad högrev. I söndags åt vi rödvins bräserad högrev som vi serverade med blomkålsmos smaksatt med pepparrot och en fantastiskt god röra av champinjoner, lök och bacon
Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

Biff med bambuskott är en av de mest omtyckta rätter i kinarestauranger. Det bästa är att det är inte alls så svårt att laga denna underbara rätt själv hemma
Gulasch

Gulasch

Gulasch är ju en klassisk sportlovsrätt. Men det är också den rätt som jag blir mest sugen på när hösten kommer
Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Härlig porterstek med Hasselbackspotatis, recept gästbloggat av Lotta på Två Små Kök. Kort om Lotta. Jag är en glad amatör framför spisen och bakom kameran som älskar att jaga recept att prova och göra till mina egna, och som jag gärna delar med mig av
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Stek köttet runt om, salta och peppra. Slå på alla flytande ingredienser. Skär löken i klyftor. Skär morötterna i stavar
Porterstek på fransyska

Porterstek på fransyska

Skala och skiva löken. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i skivad lök, enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar
Porterstek

Porterstek

Porterstek. 8 port. 1,6 kg ekologisk nötstek. 1 flaska porter. 1½ dl kinesisk soja. 1½ dl outspädd svartvinbärssaft