De nybakade små bröden smakade himmelskt med lite smör, ost och paprika till frukosten. Enkla småbröd. Täck bröden med en bakduk om du vill ha en mjuk yta, eller strunta i duken om du vill ha en lite knaprigare, seg yta
Baka brödet i ca. Ställ in bröden i ugnen och sänk till 200grader. Detta blir ett snabbt inlägg för att dela med mig av receptet på de här otroligt goda frukostfrallorna
Degen är nästan identisk med degen till en annan brödfavorit, nämligen rågsiktskakor (se här), men i bulldegen är det tillsatt lite russin vilket gör dem extra saftiga och goda
Jag tycker att det kan vara svårt att lyckas med bröd som enbart har surdeg som jäsmedel. Mina tidigare försök har slutat med att jag, efter mycket möda och timmar av nervös förväntan, stått där med ett stenhårt, kompakt bröd som ingen ens med bästa vilja har velat sätta tänderna i
Pensla brödet med kallt vatten och strö över havregryn. Låt brödet svalna innan du tar det ur formen. Låt brödet jäs under bakduk i 30 minuter. Sätt in brödet längts ner i ugnen och sänk värmen direkt till 200 grader
Bryt loss brödrutorna vid servering. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt kvarg, honung, rumsvarmt smör i klickar, havrekli