15 dl
ICA fiberberikade havregryn 6 dl mjölk 1/2 dl flytande margarin eller olja 50 g jäst 2 msk brun farin 2 tsk salt 7 dl vetemjöl Pensling Mjölk ICA fiberberikade havregrynLägg havregrynen i en bunke, värm mjölken och fettet till 40 grader. Häll över grynen och låt stå 15 min. Smula ner jäst tillsätt brun farin och salt. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet och arbeta den ganska lösa degen i maskin 3-5 eller för hand 10 min. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop degen i bunken, klappa ut degen i en smord långpanna med mjölad hand. Skåra degen med en mjölad slickepott eller kniv. Nagga. Pensla lätt med mjölk, strö på havregryn. Låt jäsa 30 minuter. Grädda i 15-20 minuter, låt svalna innan det brytes i rutor.
Små, goda brödbullar bakade med vetemjöl, olivolja och lagrad ost. Med ett täcke av gratinerad ost ovanpå får frallorna härlig färg, knaprig konsistens och ännu godare smak
De nybakade små bröden smakade himmelskt med lite smör, ost och paprika till frukosten. Lägg tillbaka degen i bunken och täck bunken med ett lock eller plastfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.