Matrecept

Matrecept

  • 12 Recept
Sambosek och fatayer- piroger

Sambosek och fatayer- piroger

Sambosek och fatayer är små piroger. Av samma deg kan du kan du variera fyllningen och ha i spenat, köttfärs eller ost
Libanesisk kebbe

Libanesisk kebbe

Äntligen har jag min mammas fantastiska kebberecept på min blogg. Jag passar alltid på att ta bilder till när hon lagar avancerade rätter som jag inte behärskar lika bra som henne
Toum- Libanesisk vitlökskräm

Toum- Libanesisk vitlökskräm

Toum. Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket, om du frågar mig. Den skiljer sig från aioli, mycket lenare, krämigare i konsistensen och den görs på äggvitor
I stället för grillat: shish kebab i ugnen

I stället för grillat: shish kebab i ugnen

Jag vet egentligen inte om detta förtjänar att kallas shish kebab. Det är i varje fall det namn vi använder, när vi talar om dessa långsmala nötfärsrullar, och namnet har fastnat så till den milda grad att jag faktiskt egentligen inte bryr mig om ifall vi är fel ute
Kyckling spett i jordnötssås

Kyckling spett i jordnötssås

Min son var helt galen i denna rätt som jag gjorde idag. Mamma. detta är ju bara så gott sa han. Åt 6 st spett
KYCKLING MED DIJONSENAP OCH PERSILLIADE

KYCKLING MED DIJONSENAP OCH PERSILLIADE

Det är ju klart väldigt gott med kycklingfilé i en rejält krämig och smakrik sås. Det går hem nästan när som och till vem som helst