Dela blomkålen till tabboulehn i mindre bitar (det går bra att använda stocken också) och lägg dem i matberedaren. Mixa blomkålen tills den är finfördelad och häll sedan ner blomkålen i en bunke. Dela tomaten och gröp ur kärnorna, och gör likadant med gurkan. Finhacka tomat, gurka och lök. Blanda ner tomat, gurka, lök, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar i bunken. Matlåda
Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg. Bottna en matlåda med lock med salladsblad. Lägg på blomkålstabbouleh, tomater, rödlök, persilja, citronklyfta och halloumi.
) Igår gjorde jag en annan variant men med blomkål istället för bulgur. Till det stekte jag halloumi. et är den pressade citronen som bryter av så bra med persiljan
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Toppa sedan med en god tomatsås och väj valfri topping, och grädda igen tills pizzorna är gyllene. 3 dl riven halloumi. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjock. 3 dl riven halloumi
Hacka lök och stek med. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag
Toppa med tomater, sockerärtor & rödlök. Grilla/stek halloumin under tiden. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Smaka av med salt och peppar. Stek halloumin gyllene. Servera med kokt jasminris. 4 Toppa med saltrostade cashewnötter, koriander och lime. 200 g halloumi, tärnad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.