Blomkålstabbouleh med halloumi
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 90 g blomkålshuvud
  • 11 tomat
  • 1100 g gurka
  • 10,5 rödlök, finhackad
  • 14 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 10,5 citron, saften
  • 11 tsk olivolja
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 10,5 tsk olivolja
  • 175 g halloumi, i skivor
  • 12 salladsblad
  • 14 cocktailtomater, halverade
  • 10,25 rödlök, strimlad
  • 11 persiljekvist
  • 11 klyfta citron
  • 1 Blomkålstabbouleh90 g blomkålshuvud 1 tomat 100 g gurka 0,5 rödlök, finhackad 4 msk färsk bladpersilja, hackad 0,5 citron, saften 1 tsk olivolja salt svartpeppar
  • 1 Matlåda0,5 tsk olivolja 75 g halloumi, i skivor 2 salladsblad 4 cocktailtomater, halverade 0,25 rödlök, strimlad 1 persiljekvist 1 klyfta citronBlomkålstabbouleh
  • Dela blomkålen till tabboulehn i mindre bitar (det går bra att använda stocken också) och lägg dem i matberedaren. Mixa blomkålen tills den är finfördelad och häll sedan ner blomkålen i en bunke. Dela tomaten och gröp ur kärnorna, och gör lika­dant med gurkan. Finhacka tomat, gurka och lök. Blanda ner tomat, gurka, lök, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar i bunken. Matlåda
  • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg. Bottna en matlåda med lock med salladsblad. Lägg på blomkålstabbouleh, tomater, rödlök, persilja, citronklyfta och halloumi.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.