Kött

Kött

  • 18 Recept
Kyckling med sötsur sås

Kyckling med sötsur sås

300 g kycklingfilé 1 msk soja 1 röd paprika 1 grön paprika 1 klyfta vitlök, i skivor 1 förp vattenkastanjer 2 salladslökar 4 msk rapsolja salt peppar jasminris, till servering
Helstekt fläskytterfilé med fetaostgratinerade rotfrukter

Helstekt fläskytterfilé med fetaostgratinerade rotfrukter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskytterfilé 1 st fläskytterfilé 1 krm salt , krydda efter smak 1 krm svartpeppar , krydda efter smak 1 msk smör , ca
Kreolskans gryta

Kreolskans gryta

Putsa filén och skär i tjocka skivor. Runda till dem i handen. Skär korven i tjocka skivor och bryn den i en gryta
Fransk fläskfilégryta

Fransk fläskfilégryta

Skrivet 2019-02-24 Klockan 16. 22. 00. 4 port. 2 st putsade fläskfiléer. 200 g philadelphiaost. 2 1/2 dl matlagningsgrädde
Schnitzel Cordon Blue

Schnitzel Cordon Blue

Banka försiktigt ut köttskivorna. Pensla köttkanterna med äggvita och lägg dom andra köttskivorna ovanpå

Portergryta

Häll på porter och vatten tills köttet täcks, salta och låt koka upp, skumma. Lägg även i plommon i köttgrytan, tillsätt kryddorna
Örtkryddat rådjur

Örtkryddat rådjur

Blanda persilja, timjan och vitlök och rulla köttet så att örthacket fastnar runtom. Bryn köttet runtom och lägg det i ugnssäker form
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

2 dl köttbuljong (tärning). Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor. Krydda den runt om med salt och nymald vitpeppar
Squash köttfärsgratäng

Squash köttfärsgratäng

Bryn köttfärsen tills den får färg, tillsätt tomatpuré och smaka av med salt och peppar. Blanda köttfärs och grönsaker i grytan och häll över i en ugnfast form
Örtspäckad Kotlettrad

Örtspäckad Kotlettrad

Använd en matkniv till att göra lillfingertjocka hål här och där i köttet. Gnid in köttet med salt och peppar och stick i en köttermometer
Timjanstekt kalv med svartvinbärsky

Timjanstekt kalv med svartvinbärsky

Salta och peppra köttet och bryn det i olja i en stekpanna så det får färg. Ös köttet med smöret. Lyft upp köttet och lägg i en ugnssäker form