De här vårrullarna från Allt om Mat behöver inte friteras utan steks istället i ugn. Lätt som en plätt att riva grönsakerna till fyllningen med matberedaren
Kanske får surfa runt i alla fina matbloggar som finns efter recept med grönsakssoppa. Ingredienser för 4-6 personer2 morötter10 cm purjolök5 dl vatten2 st fiskbuljongtärningar1 msk sweetchilisås5 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche2 msk dill1 krm cayennepeppar400 g mjukost med smak (vi använde med smak av vitlök/örter, funkar även utmärkt med kräftost eller annan ost du tycker om)ca 500-600 g oskalade räkorSaltVitpepparGör så härRiv morötterna
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Gårdagens huvudrätt hittade jag på matplatsen och har länge varit sugen på att testa den. Tyvärr har dock min mage lite svårt för mat som är så pass fet
Några matskedar honung. (Visste du förresten att man kan hålla en basilika eller annan mataffärsplanta vid liv väldigt länge genom att ha den i ljus och näst intill varje dag vattna den lite underifrån
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma