1800 g fläskfilé. 12 pkt bacon à 140 g 800 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 1 st gul lök 1 st röd paprika 250 g champinjoner 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 4 st ägg 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 1 tsk torkad oregano 3 dl riven ost 0. 1Varva bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform
Ingredienser 1,8 kg potatis(ar) 1 st röd paprika , i strimlor 1 st gul paprika , i strimlor 3 st tomat(er) , skivade 1 burk(ar) fetaost , i kuber 1 st gul lök(ar) , i strimlor 2 st fläskfilé(er) , ca 1 kg Marinad till fläskfilén 3 klyfta(or) vitlök(ar) , 3-4 klyftor, pressade 1 dl olivolja , 1-1
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Skär fläskfilén i mindre bitar. Häll sedan över detta i pannan med fläskfilé. När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna