Pasta, gnocchi & risotto

Pasta, gnocchi & risotto

Penne zafferano - Isabellas saffranspasta

Penne zafferano - Isabellas saffranspasta

1 dl mandelspån 1,5 g saffran 1 grönsaksbuljongtärning 1 gul lök 400 g pasta penne 150 g smör 50 g parmesanost, finriven 1 stjälk persilja 1 stjälk oregano olivolja salt svartpeppar
Svamprisotto

Svamprisotto

4 600 g blandad svamp t ex ostronskivling, shiitake och champinjoner 2 msk olivolja eller rapsolja 1 msk smör eller margarin 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 4 dl avorioris 8 dl grönsaksbuljong (tärning vatten eller fond) 1 dl vitt vin ca 2 dl riven parmesanost eller Västerbottensost 1 msk smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Risottoboxar 5
Benjamins pasta carbonara

Benjamins pasta carbonara

400 g pasta, t ex tortiglioni ca 200 g griskind, eller pancetta 120 g pecorinoost 2 ägg 4 äggulor svartpeppar, nymalen olivolja, till stekning
Pappardelle med kantareller och mascarpone

Pappardelle med kantareller och mascarpone

Ingredienser Portioner. 4 400 g pappardelle 500 g kantareller, karljohans, trattkantareller eller kastanjechampinjoner 3 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond 1 dl mascarpone (à ca 100 g) 1 1/2 dl finriven parmesanost hackad bladpersilja 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Pasta med tryffel och sotad rödlök

Pasta med tryffel och sotad rödlök

1. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Hetta upp en stekpanna och torrstek lökklyftorna så hårt att de får en svart yta på kanterna