Ett nytt nummer av Laga Lätt låg och väntade på mig när jag kom hem från semestern. Har redan hunnit göra ett par recept och har ett gäng som jag vill göra
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja, honung och salt och rör om tills jästen löst sig. Blanda i vetemjölet lite i taget men spara ungefär 1/2 deciliter till utbakningen
Okej, vi går rakt på sak. Det ligger ingen fastlagsbulle på tallriken här i det Mårtenssonska köket idag trots att det är fettisdagen, inte ens en bullsmula eller en mandelmasseklick kommer ni att hitta här
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till Inga-Lisas 1-års kalas. Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
+. Vad brukar ni ha för goda tillbehör till söndagssteken. Den klassiska husmanskosten faller aldrig ur tiden här hemma och nu äntligen börjar hösten komma och söndagsmiddagarna mer regelbundna
Rotfruktstemat fortsätter här hemma. Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Jaha, då har man bakat en ny sorts kakor igen, givetvis är det ju så att det inte var meningen att jag skulle smocka något över huvudtaget, utan kakorna skulle direkt in i frysen, eftersom tanken var den att dom ska användas till helgen då vi kommer att få hjälp med tapetsering i vårat utbygge
Nybakta muffins med doft av kardemumma och kanel är svåra att motstå. Som så ofta utgår vi från ett grundrecept som vi vet funkar och sedan blir det olika smaksättningar beroende på vad som är i säsong
Rostad eller ugnsbakad blomkål har varit poppis ett tag nu bland matälskare och på krogar och eftersom jag älskar kål av alla det slag så blev jag frälst direkt
Gott tillbehör till middagen, senapsdressingen ihop med de söta morötterna blir gott. 2 dl kokta svarta bönor1/2 finhackad rödlök2 stora grovrivna morötter3 msk