Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljstång med frö, socker, apelsinskal och saft i en kastrull
Göta-pepper vad tiden springer iväg JUST idag. Det är möten, samtal och telefonen ringer varm hela tiden och jag har skolat in en toppentjej på jobbet som nu jobbar kvällen så det blir nu att fira älskade maken på tu man hand i lugn och ro
Påskens sillar blev favoriter i repris. En citrussill i klassisk 1-2-3 lag där citronsaft fick ersätta ättikan och en krämig äppelsill med matjesill och gräddfil
I kväll har det varit mycket fotboll. Först så spelade min dotter match och nu spelar Sverige. Såg att jag hade glömt att lägga ut sillen som jag gjorde till Midsommar
Koka upp ättika, socker och vatten. Låt lagen svalna. Grovhacka dillen och skala och skiva rödlöken. Blanda detta med lagen och tillsätt lagerblad, krydd- och vitpeppar
Gör så här. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Blanda med ägg, crème fraiche, grädde, mjöl, salt och socker
Asiatisk sill med hetta är en ny och spännande sillinläggning. Smaker av vitlök, chili, ingefära och koriander ger sillen extra smak 3 dl vatten 2 dl socker 1 dl ättiksprit (12%) 3½ cm ingefära 4 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2
Visste du att det var köttbullens dag idag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen