Kött

Kött

  • 14 Recept
Värmande soppa på min spis

Värmande soppa på min spis

Och har man bara gott om tid så kan man koka den sådär länge så köttet smälter i munnen. Tärna köttet till sockerbitsstora bitar
POTATISKORGAR FILODEGSKORGAR HELSTEKT FLÄSKFILÉ & KANELSÅS

POTATISKORGAR FILODEGSKORGAR HELSTEKT FLÄSKFILÉ & KANELSÅS

Salta och peppra, bryn köttet runt omkring i hög värme så att porerna sluter sig. 2 tärningar köttbuljong. 72 grader är lagom och låt köttet vila under aluminiumfolie medan man blir klar med alla tillbehör. Gratinera i ugn ca 12 minuter medan köttet vilar
Pluras kålpudding

Pluras kålpudding

Så här gör du 60 minuter Stek löken långsamt, den ska inte bli hårdstekt utan bara mjukna, låt svalna
Portergryta

Portergryta

Skär köttet i tärningar. Lägg i köttet i omgångar och låt koka upp mellan varje. 2 st köttbuljongtärningar
Fläskfilé med champinjon- och dijonsås

Fläskfilé med champinjon- och dijonsås

Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Lägg upp köttet och skeda såsen över. Stek klart i ugnen i ca 20 minuter tills köttets innertemperatur är 67º. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas
Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Låt ströbrödet svälla 10 minuter i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna, utom matfettet, och arbeta samman till en smidig färs
Tommy Myllymäkis saftiga cheeseburgare

Tommy Myllymäkis saftiga cheeseburgare

Stek bröden i en torr panna så de får lite stekyta, köttet släpper fett som burgarna steks i. Lägg hamburgarna på brödet, låt köttsaften rinna ner i brödet och ge smak
Tacopaj

Tacopaj

Bryn köttfärsen i matfettet. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner