Grekiska kycklingspett är så läckra att slänga upp på grillen i sommar. Marinera gärna kycklingen dagen innan, då går det snabbt att grilla dem dagen efter och kycklingen blir desto godaste om den får marineras några timmer i kylen
. Fredag och vi myser i Malmö. Kontrasterna är stora, hemma i Mollösund blickar vi ut över sundet och här sitter vi i köket och tittar på ljusen från Köpenhamn
2 pers. Dela 5 morötter , ringa olivolja , salta och ugnsrosta i 40 min på 200 grader. Samtidigt så saltar o peppra och helstekt du ca 4-500g oxfilé till 65 grader
Putsa filéerna och salta och peppra runt om. Bryn köttet runt om i en stekpanna med brynt smör. Lägg över i en ugnsfast form och stick in en köttermometer
Nyligen gjorde vi paella, med stora kungsräkor och blåmusslor. Somrigt och medelhavslikt. Först tog jag ut ca 8 kungsräkor och 8-10 blåmusslor från frysen så att de fick tina lite