Lördagsmiddag

Lördagsmiddag

  • 90 Recept
Bästa köttfärsgratängen

Bästa köttfärsgratängen

500 g köttfärs. 12 msk smör. 11 st gul lök. 12 msk tomatpuré. 10. 5 dl chilisås. 12 st vitlöksklyftor. 12 msk kalvfond
Risotto m Lax

Risotto m Lax

Gudomlig. 4 pers. 4 laxfileer. 1/2 kruka färsk timjan. 100 g parmesan. 3 scharottenlökar. 3 dl avorioris. 3 dl hönsbuljong
Marockansk färsgryta med myntayoghurt och couscous

Marockansk färsgryta med myntayoghurt och couscous

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gryta 1 st gul lök(ar) 2 burk(ar) konserverade körsbärstomater 1 tärning(ar) grönsaksbuljong 1 msk tomatpuré 2 tsk honung 1 tsk kanel 1 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin 500 gram nötfärs 1 msk olivolja 1 st paprika 0,5 st chilipeppar 1 msk färsk ingefära , riven 3 st vitlöksklyfta(or) 10 st aprikos(er) 0 st salt 0 st svartpeppar Myntayoghurt 1 krm salt , krydda efter smak 1 tsk honung 0,5 kruka(or) mynta 2 dl turkisk yoghurt 1 krm svartpeppar , krydda efter smak Tillbehör 400 gram morötter 4 dl couscous Köp receptet Näringsvärde Kcal
Souvlaki- Grekiska kycklingspett

Souvlaki- Grekiska kycklingspett

Grekiska kycklingspett är så läckra att slänga upp på grillen i sommar. Marinera gärna kycklingen dagen innan, då går det snabbt att grilla dem dagen efter och kycklingen blir desto godaste om den får marineras några timmer i kylen
Rostbiff i marinad med färska örter

Rostbiff i marinad med färska örter

Ingredienser Portioner. 10 1 1/2 kg rostbiff 1 tsk salt 2 krm mellanmalen svartpeppar Marinad 1 dl kinesisk soja 1 1/2 dl balsamvinäger 3 msk flytande honung 3 hackade vitlöksklyftor 1 tsk mellanmalen svartpeppar 1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano 1 burk cocktailkapris Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fredagsmys - pasta med blåmusslor

Fredagsmys - pasta med blåmusslor

 . Fredag och vi myser i Malmö. Kontrasterna är stora, hemma i Mollösund blickar vi ut över sundet och här sitter vi i köket och tittar på ljusen från Köpenhamn
Sydfranskfisksoppa med aioli

Sydfranskfisksoppa med aioli

En klassisk sydfransk fisksoppa med aioli. Välj de fiskar och skaldjur du tycker om till denna soppa efter smak och säsong
Kyckling och ris bakade i ugn

Kyckling och ris bakade i ugn

4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris)
Helstekt oxe med parmesan och pepparrot Cream

Helstekt oxe med parmesan och pepparrot Cream

2 pers. Dela 5 morötter , ringa olivolja , salta och ugnsrosta i 40 min på 200 grader. Samtidigt så saltar o peppra och helstekt du ca 4-500g oxfilé till 65 grader
Stekt reninnerfilé med sherrysås

Stekt reninnerfilé med sherrysås

Putsa filéerna och salta och peppra runt om. Bryn köttet runt om i en stekpanna med brynt smör. Lägg över i en ugnsfast form och stick in en köttermometer
Honungsbakad skinkstek

Honungsbakad skinkstek

Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet och lägg i ugnsform. Hetta upp honung och apelsin och pensla över steken
Sparris med fisk- och skaldjurspanna

Sparris med fisk- och skaldjurspanna

Ta en stor stekpanna eler två mindre och hetta upp lite olivolja. Skåra dina fiskfiléer ca 1 cm djupt över hela, och krydda med salt och peppar
Paella, med stora kungsräkor och blåmusslor

Paella, med stora kungsräkor och blåmusslor

Nyligen gjorde vi paella, med stora kungsräkor och blåmusslor. Somrigt och medelhavslikt. Först tog jag ut ca 8 kungsräkor och 8-10 blåmusslor från frysen så att de fick tina lite
Laxplanka

Laxplanka

2 bitar laxfilé utan skinn, à ca 140 gram. 11 msk smör att steka i. 10,5 krm salt och vitpeppar. 1Potatismos