sötpotatis, blomkål och tomat ger massor av smak. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Klyv chilin på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet. Skala och hacka löken. Gröp ur avokadoköttet och mosa ihop med limesaft och olivolja
Medans jag stod där i affären googlade jag runt och hittade intressant recept på kalvstek. Riv vitlöken och blanda med salt, svartpeppar, chiliflakes och smör
Servera med grillad sparrisoch parmesanost. En rätt som passar både till vardag och fest. Hos oss blir det ibland lite festligare en vardagskväll och sedan enklare till helgen
Salta och peppra det smälta smöret och häll över kål-halvorna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Smält resten av smöret och 2 krossade vitlöksklyftor. Strö över den rivna parmesanen och in i ugnen på 200g i 10-15 min så osten får fin färg och kålen känns tillagad helt igenom
Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Tillsätt creme fraiche och sköljda bönor. Strö över persilja och servera med kokt potatis
Det var första gången jag skulle tillaga det så jag ställde en fråga på Facebook om ni hade tips på hur jag skulle tillaga brysselkålen och fick massor av bra tips, tack så mycket
Det skall väl erkännas att det finns andra kök som jag tycker bättre om än det indiska men det finns några rätter som jag tycker är riktigt goda och tandoori är en av dom
Nu på sommaren så är det hur gott som helst att äta sparris när de är sådär söta och späda och i vår familj försöker vi äta sparris så ofta det går på sommaren