Fisk

Fisk

  • 95 Recept
Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till fisken med kokt potatis. Krossa pepparn och blanda den med socker och salt
Stekt torsk med remouladsås

Stekt torsk med remouladsås

Stekt torsk med remouladsås, kokta gröna ärtor och ugnsstekt potatis. Vi serverar denna klassiker med ett friskt medelfylligt vitt vin gjort på Chenin Blancdruvan
Torskrygg med parmesantäcke

Torskrygg med parmesantäcke

Pressa citronsaft över torsken och salta försiktigt och dra några varv med pepparkvarnen över fisken
Thailändsk lax i ugn med kokosmjölk, lime och ingefära

Thailändsk lax i ugn med kokosmjölk, lime och ingefära

1-2 msk fisksås. 700 g laxsida (gärna mittenbiten) 1 gul lök
, tunt skivad 5 cm ingefära 2 klyftor vitlök 2 citrongräs 2 burkar kokosmjölk 2 röda chilifrukter, tunt skivade 1-2 msk fisksås 2-3 lime salt 100 g cocktailtomater 200 g ostronskivling 1 kruka koriander jasminris till servering
Laxlasagne med spenat

Laxlasagne med spenat

Vispa ner fiskbuljongen och grädden. Häll 4 dl vatten, pressad citronsaft och fiskbuljong i en kastrull. 1 st fiskbuljongtärning
Ugnsbakad torsk med grön ärtkräm

Ugnsbakad torsk med grön ärtkräm

Jag kikar igång året med ett fiskrecept som är helt pointsfri. fisken och ärtkrämen är helt pointsfri enligt receptet ovan
Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kräftströmming

Kräftströmming

Smörj en ugnssäker form. Klipp bort ryggfenorna på ström-mingen. Rulla ihop strömmingarna med den köttsidan utåt och lägg dem tätt i formen