Man tar något som är bekant och barnet gillar och sen blandar man i det nya livsmedlet. Ibland kan det vara knepigt att få i barn grönsaker eller att prova nya smaker
6oo gr torskrygg. 2 dl gröna ärtor. Dela torsken i bitar och baka den i ugnen på 190 grader ca 8 min. Smält smöret och blanda med gurka, ärtor och dill precis innan servering 100 gr smör. 2 dl gröna ärtor
Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger. Skär grönsakerna och äpplet i cm stora bitar ( behåll skalet på allt)
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Lägg torskfilén i en ugnsform. Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Innan grönsakerna och kaprisen läggs på fisken tar dom först en kort sväng i stekpannan där smakerna får en chans smälta samman till en härlig grönsaksröra
Servera torskenmed brynt smör & den härliga rotsellerin och goda grönsaker. Nu har ju Viktväktarna ändrat sitt program till "SmartPoints", så gamla recept är beräknade med det gamla systemet medan de nya jag bloggar beräknas enligt nya systemet, SmartPoints
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.