Helgrillat kött blir ju så otroligt saftigt och gott så det tycker jag absolut ni ska satsa på. Använder man rub så gnider man in det i köttet just innan man ska börja grilla
Det här receptet kommer från Viktväktarnas bok "Grytor och gratänger" och i detta recept steker man inte köttet utan lägger i det i vätskan lite i taget och låter det sen sjuda
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Lägg upp köttet och skeda såsen över. Stek klart i ugnen i ca 20 minuter tills köttets innertemperatur är 67º. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas
När pernsionärer serveras korv med bröd på nyårsafton börjar man undra om man inte skulle öppna ett eget vårdhem med hemlagad mat och servera det där lilla extra som sätter guldkant på vardagen
Vänd då och då över marinaden så hela köttet täcks. Stek sedan ytterfilen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg, ställ in köttet med termometer