grillad lax, klyftpotatis/risoch sallad. smaka av med salt. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Strimla köttet i mindre bitar och servera med tillbehören. Ansa köttetoch skär i skivor. Köttet. Våra vänner Martin och Annika hälsade på oss igår, med sin lille kille Eddie
Min favoriträtt är köttmedsåsoch potatis. Och den bästa restaurangen är nog hemma, ändå, när Olof slår på stort och fjäskar med oxfilé, kantarellsåsoch potatis, och serverar finrött till det
I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit
Insåg att jag inte hade sparris men struntade i det. Mycket debatt runt vad lchfarna äter och får ofta lite hånfullt epitetet som en kött-och-bernaisesås-diet, förmodligen med en tanke på att det skulle vara onyttig
Även de grillade tortillarullarna med guacamole och mozzarella hämtade jag därifrån. Men jag valde att marinera mina fläskkotletter i såsen - flera timmar innan grillningen - med mycket lyckat resultat
Ett rött och aromatiskt rismed smak av tomat, gröna bönor ochkött. Vill du förkorta tillagningstiden på riset kan du använda köttfärs istället för lammköttsbitar
Servera den sötsura kycklingen tillsammans medrisoch sallad. Smaka av med salt och peppar. Koka ihop vatten, sweet chilisås, kycklingfond, tomatpuré, maizena och vinäger i en liten kastrull
Här har vi lagat en typiskt vanlig rätt, medris, sås, "kött" och sallad. Vi är inte några av dem, men om vi skulle vara det kanske vi skulle skriva på våra plakat något om att äta mer vegetariskt, vi vill inte vara en del av köttindustrin eller tänk på vår miljö
Recept På Tortillas Med Kyckling Och AvokadoEnkel LunchsalladStekt Lax Med BlomkålsmosFläskfilé Med Ugnsrostad Blomkål OchKantarellsåsStekt Lax Och Sallad Med Chili-VinägrettLamm Med Potatisgratäng OchRödvinssås Ingredienser
Ta sedan köttbitarnaoch lägg ovanpå risetoch fyll sedan på med resten av riset. Häll sedan på medköttbuljong till det täcker och en centimeter över, lägg i salt och garam masala och kardemumman och rör om noggrant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.