Snön vräker ner utomhus men här inne har jag det varmt o skönt i soffan med morgonens andra kopp te. Jag tror det blir en inne-dag i dag med städning, bakning och planering inför kommande festligheter
Börja med att finhacka schalottenlöken, tag en liten kastrull. Lägg ner schalottenlöken, torkad dragon samt vinäger och låt koka samman på medelvärme tills halva vätskan är kvar
Vispa gulorna pösigt med elvisp. Smaka av med resterande ingredienser. TipsOm du vill ha en magrare sås kan du smaksätta lätt crème fraiche med dragon, salt och peppar
Smaka av med salt och peppar. Sätt en kastrull på spisen på mellanvärme. Lägg i alla ingredienser utom ägg och smör och koka tills det knappt finns vätska kvar i kastrullen
Pensla köttet med lite smör-&rapsolja. Grilla över glöd ca 3 min på varje sida. Flytta köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt, 5-8 min
Igår gillade vi entrecote som serverades med en hemmagjord bearnaise. Jag använde mig av dragon inlagd i vinäger, men man kan även använde torkad eller färsk dragon, smaka då av med mer vinäger
Vänd ner detta med creme fraiche. Smaka upp med salt och peppar. 1. Hacka dragon och esdragon. 2. 3. 4. Häll ned löjromen i en separat skål och mata sedan ned din creme fraiche-röra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.