Sätt ugnen på 175°C. Smörj en långpanna, ca 20 x 30 cm, eller lägg i bakplåtspapper. Hacka hasselnötterna fint antingen för hand eller i en matberedare
Sätt på ugnen på 220 grader (varmluft 200 grader). Skär Milda mat- och bakmargarin i mindre bitar. Sikta samman mjöl med bakpulver, florsocker och kakao
Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Klipp till ett bakplåtspapper efter formens storlek och lägg det i botten på formen
Sätt ugnen på 180°C. Hacka chokladen i mindre bitar, rensa och dela jordgubbarna. Vispa margarin och socker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget
Spara 1 dl durummjöl till utbakningen. Lös upp jästen i lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, margarin, salt och slutligen nästan allt mjöl