Mazarinkaka med jordgubbsglasyr
Milda.se
Milda.se

Mazarinkaka med jordgubbsglasyr

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1¾ dl Milda flytande margarin
  • 75 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 8 droppar bittermandelarom
  • 1½ dl mjölk
  • 2½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • . 2 dl florsocker med jordgubbssmak
  • färska jordgubbar eller andra färska bär

Beskrivning

    En enkel variant på god mazarinkaka med lätt smak av bittermandel och saftig konsistens.

    Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla formen, ca 24 cm i diameter.

    Riv mandelmassan fint på ett rivjärn. Vispa ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål.

    Tillsätt socker, mandelmassa, mjöl och bakpulver under omrörning.

    Rör ner matfettet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30 - 40 minuter. Låt kakan svalna.

    Rör ihop florsocker med 1 - 2 tsk vatten enligt anvisning på paketet. Bred ut glasyren över kakan och låt den stelna. Dekorera kakan innan servering med färska jordgubbar eller andra bär. Vill man göra kakan extra festlig - servera med Milda Visp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.