Smält margarinet. Stöt saffran med t ex en mortelstöt på påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i margarinet och låt svalna.
Vispa samman ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och margarin. Låt smeten svälla ca 10 minuter.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, forma till toppar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt svalna.
Smält den mörka chokladen i vattenbad. Doppa ca 1/2 cm av botten på kokostopparna i den mörka chokladen. Lägg på sidan och låt chokladen stelna.
Smält den vita chokladen i vattenbad och blanda i Milda visp tills chokladen är mjukare, mer lätthanterlig och formbar. Se bara till att den inte blir så rinnig att den blir genomskinlig. Droppa i hushållsfärg så att chokladen blir härligt skogsgrön. Låt chokladen svalna till lagom konsistens.
Häll över topparna. Var inte rädd för att låta färgen rinna ner över den mörka chokladen i botten. Det gör att det ser ut som grenar som hänger ner. Dekorera "julgranarna" med strössel innan chokladen stelnat.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.