Julgranstoppar
Milda.se
Milda.se

Julgranstoppar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g Milda mat & bakmargarin
  • 1/2 g saffran
  • 1/2 apelsin
  • rivet skal från
  • 2 ägg
  • medelstora
  • 1 1/2 dl socker
  • 200 g kokos
  • 150 g blockchoklad
  • 100 g vit choklad
  • 1-2 msk Milda Visp
  • 4-5 droppar grön hushållsfärg
  • strössel

Beskrivning

    Sätt ugnen på 150°C.

    Smält margarinet. Stöt saffran med t ex en mortelstöt på påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i margarinet och låt svalna.

    Vispa samman ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och margarin. Låt smeten svälla ca 10 minuter.

    Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, forma till toppar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt svalna.

    Smält den mörka chokladen i vattenbad. Doppa ca 1/2 cm av botten på kokostopparna i den mörka chokladen. Lägg på sidan och låt chokladen stelna.

    Smält den vita chokladen i vattenbad och blanda i Milda visp tills chokladen är mjukare, mer lätthanterlig och formbar. Se bara till att den inte blir så rinnig att den blir genomskinlig. Droppa i hushållsfärg så att chokladen blir härligt skogsgrön. Låt chokladen svalna till lagom konsistens.

    Häll över topparna. Var inte rädd för att låta färgen rinna ner över den mörka chokladen i botten. Det gör att det ser ut som grenar som hänger ner. Dekorera "julgranarna" med strössel innan chokladen stelnat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.