Vi hade en massa rabarber i frysen som jag bestämde mig för att koka marmelad på och ge bort i julklapp, väldigt uppskattad present och dessutom väldigt enkel att göra
Här har jag kokat tre olika marmelader. Lägg en klick marmelad på en tallrik och se om den ”stelnar” efter en liten stund, om den inte gör det så ska det koka några minuter till
I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop. Tycker ni om marmelad och i så fall har ni någon favorit
Då tar vi och kör ett rabarbervarv igen då, idag är turen kommen till vår senaste marmeladkokning som inte bara innehöll rabarber utan också lite jordgubbar och vanilj
Jag älskar rabarbermarmelad, det har jag nämt tidigare. Vanligtvis brukar marmeladen få en jättefin röd färg av rabarbern, men den rabarberplantan jag skördar av på kolonilotten har bara gröna stjälkar och då blir färgen väldigt tråkig
Igår gjorde jag en väldigt god marmelad, jag har inte ätit så mycket marmelad under många år, men nu har jag börjat tycka om marmelad igen och det är inte alls svårt att göra
Först blev det Rabarbersaft som står i kylen, sedan gjorde jag denna Rabarber och Jordgubbsmarmelad och resten frös vi in för kommande projekt och frugans goda pajer
Förra året gjorde jag grön tomatmarmelad på de tomater som inte hunnit mogna under sommaren. I år har vi så många tomater som mognar samtidigt att jag tyckte jag kunde offra ett gäng på en röd tomatmarmelad
Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Skala och skiva äpplena. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till
Här kommer ett underbart gott recept på en marmelad som passar gott till ostbrickan. Tillsätt socker och stjärnanis och låt koka ca 45 minuter över svag värme tills konsistensen blivit "marmeladig"
Jag har kokat rödlöksmarmelad. Låt marmeladen svalna, häll den sedan på rengjorda glasburkar. Idag har jag gjort något som jag länge tänkt att jag ska göra