På lunchbordet idag, en delikat vegetarisk paj med lite medelhavsinspirerad touch. Skördetid och obegränsade möjligheter att improvisera denna köttfria måndag
Servera alldeles nygjord med pressad potatis, smörslungad spenatochtomatsallad. fryst bladspenat, försiktigt tinad tillsammans med flisad vitlök och vänd i en klick smör + lite kvarnsalt
Rör med en sked tills allt har blandat sig väl och blivit en fin deg. Börja med pajdegen. Under tiden kan du strimla skinkan i lagom stora bitar och skölja spenaten
Jag fortsatte sedan på medelhavstematmed en tapenad och en tomatsallad. Kärna ur oliverna och lägg dem sedan i en mixer tillsammans med soltorkade tomater och pressad vitlök
Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. )Jag gick inte efter något recept utan jag testa mig fram men nedan har ni ett recept på stuvad spenat
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den ochspenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
Lägg den frysta bladspenaten i en kastrull med lite vatten i. Sprid ut spenaten i pajformen och strö därefter fetaosttärningarna och de hackade tomaterna över
Det blev lite för mycket salami för min smak medan Leif tyckte att det var helt perfekt. Jag äter mycket omelett numera och slänger i lite allt möjligt som vi har i kylskåpet just då
Fyll det förgräddade pajskalet medspenat, fetaost och soltorkad tomat. Toppa med oliver och persilja. Vispa ihop ägg och vatten och häll över fyllningen
Servera laxen med kokt potatis och smörstekt spenat. Skölj och riv citronskal och blanda med färskost. Skölj spenatenoch skala och skär löken i klyftor
Fyll det förgräddade pajskalet medspenat, fetaost och soltorkad tomat. Toppa med oliver och persilja. Vispa ihop ägg och vatten och häll över fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.