Anka

Anka

  • 15 Recept
Stekt ankbröst med sparris, bakade tomater och dillolja

Stekt ankbröst med sparris, bakade tomater och dillolja

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ankbröst 900 gram ankbröst 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Skysås 2 st schalottenlök 2 msk Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 1 tsk vit balsamvinäger 3 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 tsk strösocker 1 krm salt 1 krm svartpeppar Bakade tomater 8 st kvisttomat(er) 1 msk olivolja 2 krm flingsalt 1 krm svartpeppar Sparris 500 gram färsk sparris 1 tsk olivolja 1 krm flingsalt Dillolja 1 kruka(or) färsk dill 0,5 dl rapsolja 2 krm flingsalt Köp receptet
Ankbröst med "världens skitgodaste sås"

Ankbröst med "världens skitgodaste sås"

Anka2 ankbröst 1,5 krm salt 1,5 krm svartpeppar. Världens skitgodaste sås75 cl rött vin 37,5 cl portvin 5-6 schalottenlökar 2 hönsbuljongtärningar rejält med smör 1-1,5 dl strösocker
Krispstekt ankbröst

Krispstekt ankbröst

2 ankbröst 1 apelsin 8 morötter 50 g ingefära 3 msk sherryvinäger 2 klyftor vitlök 100 g smör 3 dl kalvbuljong 2 msk strösocker salt Szechuan pepper
Ankbröst med kinesisk plommonsås

Ankbröst med kinesisk plommonsås

800 g ankbröst. Plommonsås0,5 kg plommon 1 stjärnanis 1 kanelstång 0,5 tsk sichuanpeppar, mortlade 0,5 tsk fänkålsfrö, mortlade 4 hela nejlikor 1 msk japansk soja 1,5 dl strösocker 0,5 msk balsamvinäger 1 klyfta vitlök, riven 0,5 msk färsk ingefära, riven
Fylld helstekt anka

Fylld helstekt anka

Ta upp ankan och låt den rinna av ordentligt. Fyll ankan med bröd- och grönsaksfyllningen och bind ihop benen med steksnöre
Helstekt anka med sås

Helstekt anka med sås

krås ur ankan, skölj den och torka den med papper. Fyll ankan med äpplen. Lägg ankan i en ugnsform. Lite tärnade lök samt rotfrukter morot och rotselleri blir också god sås sen om det får steka med ankan i ugnsformen