Finhacka vitlök och stek tillsammans med den röda currypastan i olja i en minut. Vänd ner thaibasilika och servera genast med en skål ångande varmt jasminris och limeklyftor vid sidan 500 g kycklinglårfilé
Sänk värmen till medelvärme och låt puttra. Blanda röd curry i kastrullen med den reducerade kokosmjölken, fräs under omrörning tills det bildas ännu mer olja
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Vi lyckades perfekt medankbrösten. Ankbrösten. Red av med Maizena och krydda med salt och peppar. Om du har ankbröstfiléer gör på samma sätt med att snitta fettkanten
Lägg i en skål och blanda med marinaden av salt, maizena, äggvita och ljus soja. Börja med rödkål sedan salladskål, minimajs, torkad svamp, champinjoner, purjolök och salladslök
Tina ankbrösten och torka av dem, snitta ett rutmönster på fettsidan av brösten. Hetta upp en stekpanna och stek dem med fettsidan neråt ett par minuter, vänd dem sedan och stek den andra sidan någon minut i fettet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.