Kötträtter

  • 6 Recept

Skånsk kalops

1. Skär högreven i bitar, ca 3x3 cm. Skiva morötterna och hacka lökarna. 2. Värm en stekpanna med smör och olja
Oxfilépasta

Oxfilépasta

1. Koka pastan enligt anvisning. 2. Skär oxfilén i mindre bitar och fräs den snabbt i en het panna. Den ska bara få lite stekyta
Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

1. Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Hacka löken och vitlöken. 2. Hetta upp en kastrull/panna och fräs löken och biffen tills det fått fin färg
Italienska kalvfärsbullar i tomatsås

Italienska kalvfärsbullar i tomatsås

1. Rör ihop ströbröd, grädde och potatismjöl i en skål- Låt svälla minst 10 min. 2. Skala och hacka löken och bryn den i lite smör
Fläskytterfilé i pepparsås

Fläskytterfilé i pepparsås

1 putsad fläskytterfilé. 1. Ställ ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen. Putsa fläskytterfiléen och skär i medaljonger, salta och peppra med svartpeppar

Fläskfilé i traktörpanna

1. Putsa fläskfiléen och skär den i skivor. 2. Blanda vetemjöl, paprikapulver, salt och svartpeppar på en tallrik