1. Rör ihop ströbröd, grädde och potatismjöl i en skål- Låt svälla minst 10 min.
2. Skala och hacka löken och bryn den i lite smör. Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna, forma dem till runda bollar och stek dem i smör tills de är klara.
3. Fortsätt med tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i lite olja i en kastrull. Lägg i tomatpurén och låt den fräsa med någon minut.
4. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning och alla kryddor samt honung. Låt såsen puttra ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen och servera till köttbullarna.
Blanda ströbröd med kryddor och sedan vatten, låt svälla ett par minuter. Tomatsåsen. Rör sedan ner tomater, fetaost, parmesan och ägg och rör till en smidig smet
Forma smeten till köttbullar och lägg dem itomatsåsen. Koka upp tomater, vatten, paprikaibitar, sköljd och skivad purjolök, salt, peppar och basilikai en gryta
Tillsätt bara liteklassiska medelhavskryddor så har du helt plötsligt gjort italienska köttbullar. -) En klassisktomatsås som fått puttra ett tag kompletterar köttbullarna perfekt
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatiskfläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, nihittar den här) och inte alls de italienska köttbullarna på bilden ovan med pasta och tomatsås
Den här rätten känns nästan lite som Lady och Lufsen. Ni vet, filmen när Lufsen puttar över den sista kötbullen till Lady under accompanjemang av smäktande italienskmusik, och hon blygt tittar ned
Efter att jag tipsade om dessa italienska köttbullarna på instagramigår (ett gammalt recept som ligger här sedan tidigare) blev jag så sugen på att laga det själv tillmiddag
Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Fräs i en gryta med olivolja, tills den är mjuk och glansig. Tillsätt passerade tomater, strösocker, salt, peppar och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.