Italienska kalvfärsbullar i tomatsås
Helena Toftling
Helena Toftling

Italienska kalvfärsbullar i tomatsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Köttbullarna
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 dl grädde
  • 500 g kalvfärs
  • 1,5 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 st ägg
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 msk hackad salvia
  • citronskal
  • 1/2 dl parmesan
  • svartpeppar
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (mutti)
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk italiensk salladskrydda

Beskrivning

    1. Rör ihop ströbröd, grädde och potatismjöl i en skål- Låt svälla minst 10 min.

    2. Skala och hacka löken och bryn den i lite smör. Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna, forma dem till runda bollar och stek dem i smör tills de är klara.

    3. Fortsätt med tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i lite olja i en kastrull. Lägg i tomatpurén och låt den fräsa med någon minut.

    4. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning och alla kryddor samt honung. Låt såsen puttra ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.

    5. Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen och servera till köttbullarna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.