Skånsk kalops
Helena Toftling
Helena Toftling

Skånsk kalops

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 3 gula lökar
  • 2 st morötter
  • 15 st kryddpepparkorn
  • 3 st lagerblad
  • 2 tsk timjan
  • 0,7 l hönsbuljong
  • maizena för redning

Beskrivning

    1. Skär högreven i bitar, ca 3x3 cm. Skiva morötterna och hacka lökarna.

    2. Värm en stekpanna med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken. Salta, peppra och lägg över det i en gryta.

    3. Bryn i omgångar tills köttet fått vacker färg. Tillsätt buljongen och kryddor.

    4. Koka kalopsen sakta under lock tills köttet känns mört (ca 2 timmar). Efter ca 1,5 timmar, lägg i morötterna och låt koka med sista halvtimmen.

    5. Red vid behov kalopsen till en simmig konsistens med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.