1. Ställ ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.Putsa fläskytterfiléen och skär i medaljonger, salta och peppra med svartpeppar.
2. Bryn dem sedan i rikligt med smör, tills medaljongbitarna nästan är helt genomstekta. Ställ sedan in köttet i ugnen i en djup ugnsfast form.
3. Sedan använder du stekskyn till att göra sås, tillsätt en msk smör i stekpannan du redan stekt fläskytterfiléen i. Häll ner grädden, creme fraichen, & kalvfond och låt sedan sjuda upp. Vänd ner soja & gelé och smaka av med salt, och ev. lite mer peppar om ni vill ha mer smak.
4. Sedan tar ni ut kötter ut ugnen och häller över såsen innan ni ställer tillbaka formen i ugnen igen. Sedan ska det stå och småputtra en ca 10-15 minuter tills köttet är riktigt färdigt.
5. Serveras sedan med den nykokta potatisen och kokta grönsaker.
Putsa fläskytterfilén. Snart stundar alla möjligafestligheter, våren brukar vara full av dem. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Vi åt rösti, sallad och grönpepparsåstill. Ett recept jag fått som blev gårdagens middag. Passar perfekt på ett buffébord också och går att förbereda och servera kallt om man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.