Fyll skalen och kyl igen medan du tempererar chokladen igen till botten på pralinen. Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det
Marianne tryfflar. 11 november 2015, 16. 27. Hej igen. I dag såg jag att det var "chokladens dag" och vill man fira det lite extra ikväll så kan jag varmt rekommendera dessa goda tryfflar som smälter i munnen
Grund recept. ca 50 st. 1 dl grädde. 1 msk honung. 200g choklad (valfri kakaohalt). 30 gram smör. 1. Värm grädde och honung i en kastrull, finhacka chokladen och låt
Konsten att temperera choklad och få den rätta glansen kräver sin träning. Till det en god pralinfyllning som gör att det sprids ett leende på allas läppar
Jag har skaffat mig en ny pralinform, en magnetform närmare bestämt. Den är dyrare än en vanlig form men åh så fina mönster man kan få på sina praliner, jag är supernöjd
Vem älskar inte dessa söta småsaker. En parlin kan göra vilken vuxen som helst glad. Varför inte ge bort i present eller varför inte en inflyttningspresent till någon vän
Jag har gått kurs. Pralinkurs hos Choco Chocolate. Det var jätteroligt - och GOTT. Vi fick göra tre olika sorters chokladpraliner (eller ja, två praliner och flarn med havssalt) och även lära oss en massa om chokladens historia, tillverkning och recept
Långt namn, jag vet, men det här blev så underbart gott. Jag älskar verkligen dulce de leche och det tillsammans med lite knaprig krokant och en len härlig ganache