Pralinen

Pralinen

  • 29 Recept
Banoffee chokladbollar

Banoffee chokladbollar

Banoffee paj är en väldigt lätt och populär paj att baka, dessutom väldigt god. Och nu snurrar banoffee chokladbollar klipp på på nätet
Mörk pralin med nutellafyllning

Mörk pralin med nutellafyllning

Mumsiga mörka praliner. Jag gjorde sista steget med ljus choklad, men det var mest för att särskilja de olika pralinerna från varandra
Vita praliner mer Rabarbertryffel

Vita praliner mer Rabarbertryffel

Jag lovade för ett tag sedan att dela med mig av ett pralinrecept, så nu gör jag det. Vita praliner med rabarbertryffel
Praliner med apelsinganache

Praliner med apelsinganache

Fyll skalen och kyl igen medan du tempererar chokladen igen till botten på pralinen. Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det
Raffaello de luxe

Raffaello de luxe

Jag verkligen älskar raffaello, ligger på min topp 10 lista helt klart. Verkligen njuuuter av den tydliga kokossmaken som får sällskap av vit choklad
Choklad/blåbärs tryffel med pistagenötter

Choklad/blåbärs tryffel med pistagenötter

Choklad/blåbärs tryffel med pistagenötter. 16 november 2015, 18. 29. Hej. Gillar att ha lite hemgjort godis till advent, lucia och inte bara till jul
Nougatpraliner med krokant

Nougatpraliner med krokant

Här blev det praliner fyllda med nougattryffel & krokant. Himmelskt goda med len smältande tryffel och grovhackade kanderade nötter som möts i munnen
Marianne tryfflar

Marianne tryfflar

Marianne tryfflar. 11 november 2015, 16. 27. Hej igen. I dag såg jag att det var "chokladens dag" och vill man fira det lite extra ikväll så kan jag varmt rekommendera dessa goda tryfflar som smälter i munnen

TRYFFLAR

Grund recept. ca 50 st. 1 dl grädde. 1 msk honung. 200g choklad (valfri kakaohalt). 30 gram smör. 1. Värm grädde och honung i en kastrull, finhacka chokladen och låt
Daim tryffel

Daim tryffel

Tryffel med daim är ju bara supermumsigt och perfekt till påskbordet. 200gr mörk choklad 55%. 1 dubbeldaim eller 2 små
Tryffel med flingsalt

Tryffel med flingsalt

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Helt klart den godaste tryffeln jag har ätit
Vanilj- och Haselnötspraliner

Vanilj- och Haselnötspraliner

Smält chokladen som blev över från skaltillverkningen, och häll över fyllningen som en lock, eller botten till pralinen
Marias finpraliner

Marias finpraliner

Marias finpraliner. 23 november 2017 @ 20. 52. Jag gick in på Coop i Huddinge Centrum en dag. Köpte med mig några arraksbollar från deras kondis

Salt mandelnougatpralin

Konsten att temperera choklad och få den rätta glansen kräver sin träning. Till det en god pralinfyllning som gör att det sprids ett leende på allas läppar
Mönsterpraliner

Mönsterpraliner

Jag har skaffat mig en ny pralinform, en magnetform närmare bestämt. Den är dyrare än en vanlig form men åh så fina mönster man kan få på sina praliner, jag är supernöjd
Tryffel med lingon/choklad

Tryffel med lingon/choklad

Tryffel med lingon/choklad. 5 dl vispgrädde. 500g mörk choklad. 2 msk messmör. Lingonpulver. Finhacka chokladen och lägg i en bunke med messmöret
Kola praliner

Kola praliner

Vem älskar inte dessa söta småsaker. En parlin kan göra vilken vuxen som helst glad. Varför inte ge bort i present eller varför inte en inflyttningspresent till någon vän
Praliner Praliner

Praliner Praliner

Jag har gått kurs. Pralinkurs hos Choco Chocolate. Det var jätteroligt - och GOTT. Vi fick göra tre olika sorters chokladpraliner (eller ja, två praliner och flarn med havssalt) och även lära oss en massa om chokladens historia, tillverkning och recept
Små söta praliner

Små söta praliner

Efter lektionen i choklad för några veckor sen så var jag och Sara sugna på att leka med de färdiga skal som vi har i skolan
Mammsen’s Amarula Praliner

Mammsen’s Amarula Praliner

Här kommer ett härligt recept på Mammsens Chokladpraliner med amarulaganaché, super gott. Chokladpraliner med amarulaganaché
Mörka chokladtryfflar med kakao

Mörka chokladtryfflar med kakao

Jag är egentligen ingen chocoholic, men ska det vara choklad så tycker jag ren mörk choklad något av det bästa